Terugblik Democratiefabriek

De afgelopen twee weken hebben bijna 800 leerlingen uit groep 7 en 8 een bezoek gebracht aan de Democratiefabriek.

De Democratiefabriek is een mobiele interactieve tentoonstelling. Met behulp van machines, apparaten en gereedschappen onderzoeken en oefenen de leerlingen democratie. In de fabriek gaat het over democratie en wat er zou kunnen gebeuren als er geen democratie zou zijn, zoals in de Tweede Wereldoorlog. Gaandeweg komen de bezoekers erachter dat de tentoonstelling eigenlijk over hen zelf gaat, over eigen normen, houding en gedrag. En natuurlijk over maatschappelijke standpunten. Alles is gericht op actief burgerschap.

Scholen uit de gemeente Almelo konden de tentoonstelling van 25 september tot en met 1 oktober in de Bibliotheek Almelo bezoeken. De week erna was het de beurt aan de scholen uit de gemeente Rijssen-Holten.

In beide gemeenten was het een groot succes. Leerlingen, leerkrachten en meegekomen ouders waren erg enthousiast.

Artikel 1 Overijssel bedankt Stichting Vredeseducatie, Bibliotheek Almelo, het Parkgebouw in Rijssen, de gemeenten Almelo en Rijssen-Holten en alle leerkrachten en leerlingen voor de prettige samenwerking.