Regenboogdagen Enschede 2019: Diversiteit kent geen tijd

 reg

Enschede kan zich opmaken voor een vol en gevarieerd programma tijdens de Regenboogdagen van dinsdag 8 oktober tot en met zondag 13 oktober. De activiteiten zijn niet alleen zijn bedoeld voor LHBTI’ers maar voor alle Enschedeërs: van jong tot oud.

De Regenboogdagen benadrukken dat iedereen het hele jaar door zichzelf moet kunnen zijn. Wethouder Arjan Kampman: “Enschede is een Regenboogstad. Een stad vol diversiteit. Iedereen mag zichzelf zijn in onze stad; altijd en overal. Ongeacht geslacht, geloof, seksuele oriëntatie of identiteit. Als college vinden we dat belangrijk. Daarom staan we achter de Regenboogdagen”.

Op woensdagmiddag is de kick-off van de Regenboogdagen. In de dagen daarna vinden er meer dan 15 activiteiten plaats die net zo divers zijn als de LHBTI+-gemeenschap zelf. Indrukwekkend, leerzaam, verkwikkend, gezellig of confronterend, maar altijd memorabel.

Van FC Twente tot COC Twente; van Exaltio tot Concordia Organisaties als FC Twente, Concordia, Metropool en meerdere horecagelegenheden dragen het initiatief een warm hart toe en dragen hun steentje bij. Hogeschool Saxion organiseert een educatieve middag met lezingen van interessante gasten, Concordia een culturele avond met film en theater, Alifa neemt een verhalenavond voor zijn rekening en MIAUW organiseert het eindfeest in Metropool. In het straatbeeld is dan veel meer kleur. De regenboogvlag gaat uit en er is ruimte voor een knipoog met teksten op bordjes en worden Enschedese ‘landmarks’ voorzien van een vrolijk regenboogeffect.

Het volledige programma staat op: http://www.regenboogdagen.nl/

regenboogdagen